Dušan Mandić (©Starsport)
Dušan Mandić (©Starsport)

Mandić: Apsolutno ne sumnjam u Gocića, ambicije nam se poklapaju i zajedničkim snagama idemo do cilja

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 14:58

“Imao sam čast i privilegiju da mi Živko bude kapiten u reprezentaciji, imamo dugu istoriju i jako lep odnos. Nema razloga da se to ne nastavi u drugim ulogama”, dodaje kapiten Novog Beograda

Potpisao je Novi Beograd ugovore sa zvučnim imenima, izbacio je Alvara Granadosa iz zone komfora – postao je jedan od retkih Španaca koji igraju u inostranom klubu – i angažovao trećeg najboljeg strelca Lige šampiona, ali hijerarhija u klubu nije se promenila, i dalje je prva zvezda Dušan Mandić.

Kapitenska uloga i u novoj sezoni namenjena je dvostrukom olimpijskom šampionu, koji će pokušati ono što mu je za dlaku izmaklo prethodne – da sa trećim klubom pokori Evropu. Letnji meseci su prošli, reprezentativne akcije završile i igrači okrenuli klupskim obavezama, a u Novom Beogradu se malo šta promenilo. Nekoliko novih imena i dobro poznate aspiracije.

Izabrane vesti

Ipak, jedna stvar je drugačija. Oseti se promena, priznaje Dušan Mandić. Nema pritiska i tenzije kao u prvoj sezoni kada je sklopljen tim snova. Vlada opuštenija atmosfera na bazenu.

Veliki je pritisak bio prethodne godine u prvoj sezoni. Ove već možemo da budemo rasterećeniji ili bar da steknemo takav osećaj. Možda se ništa i nije promenilo, ali ne osećam pritisak i tenziju. Videćemo kako će biti kada krene sezona”, dotakao se Dušan Mandić protekle sezone, koja se zbog reprezentativnih obaveza najboljim svetskim vaterpolistima spojila sa predstojećom.

Promenio je Novi Beograd četiri trenera za godinu dana. Vladimir Vujasinović je protekle sezone bio šef stručnog štaba do februara, Dejan Jovović stabilizovao je ekipu kao prelazno rešenje, a Igor Milanović je poveo do dve titule i finala Lige šampiona. Saradnja nije nastavljena, a početkom leta novobeogradski klub je promovisao Živka Gocića u novog trenera tima.

Igračima predstoji ponovna adaptacija na drukčiji sistem rada, a kapiten Novog Beograda nema dilemu hoće li se Živko Gocić snaći na “11. aprilu” i hoće li prvotimci bespogovorno izvršavati naređenja mladog trenera sa iskustvom iz Mađarske koje nije zanemarljivo.

Ponovo se promenio trener, četvrti u godinu dana i na takve stvari se igrači ne navikavaju lako, ali je olakšavajuća okolnost što dobro poznajem Živka. Apsolutno ne sumnjam u njega, imao sam čast i privilegiju da sa njim u reprezentaciji, bio mi je kapiten. Imamo dugu istoriju i jako lep odnos, nema razloga da se to ne nastavi u drugim ulogama. Sada kroz saradnju trener – igrač. On je ostvario izvanredne rezultate u prošloj godini, na istom smo što se tiče sportskih ambicija i pokušaćemo zajedničkim snagama da ih ostvarimo”, rekao je kroz osmeh kapiten Novog Beograda i podsetio da Živko Gocić nije trener početnik, da je nekoliko godina uspešno radio u Mađarskoj, te da će se znati ko je šef u svlačionici:

Živko je već dugo trener, nije početnik i neko ko se prvi put prošle godine našao u toj ulozi. Taka da zaista ne verujem da će postojati ikakvi problemi da se ostvari i u Novom Beogradu, niti da bi moglo da bude ikakvog nerazumevanja na relaciji trener – igrači”.

Novi Beograd će u Srbiji i Jadranskoj ligi i ove sezone sloviti za prvog favorita, i u Ligi šampiona će biti u krugu timova kojima se daju najveće šanse da podignu najdragoceniji trofej. Posebno jer će opet biti domaćin završnog turnira. Položaj novobeogradskog kluba nije se promenio, kao ni rivali koji će mu biti najozbiljnija konkurencija.

Za domaće prvenstvo se zna, ništa se na tom polju nije menjalo. Najveći konkurent će nam biti Radnički, ali ne smemo da olako uđemo u utakmice sa ostalim rivalima, jer im dosta kvalitetnih ekipa. U Jadranskoj ligi spisak je malo širi. Radnički će nam i tu biti konkurent za titulu, a u borbi za vrh vidim i hrvatske klubove – dubrovački Jug i splitski Jadran. Imaju respektabilne ekipe. Za Ligu šampiona je nezahvalno prognozirati, dosta jakih timova… Počev od šampiona Pro Reka, preko Olimpijakosa, Barselonete, Ferencvaroša i Breše koja mora da prođe kvalifikacije. Sve te ekipe će pretendovati na titulu, ali do tog završnog turnira ima vremena. Cela godina”, podvukao je Dušan Mandić.


tagovi

VK Novi BeogradDušan MandićŽivko GocićLiga šampiona u vaterpoluRegionalna liga u vaterpoluSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara